Boekingen / kalender


De Schutterij van Amsterdam kan uw feest of activiteit glans geven door de inzet van schutters in vol ornaat. Gekleed in 17e eeuwse kostuums, zoals de Amsterdamse Nachtwacht,  kan de schutterij van Amsterdam middels een erewacht, optocht of anderszins met haar aanwezigheid uw activiteit opluisteren.

De Amsterdamse Schutters die gekleed gaan in 17e eeuwse schutterskostuums dragen daarbij hun "wapens" (replica of antiek) zoals hellebaarden, Rapieren, (lontslot) musketten en ook een kanon behoort tot de mogelijkheden. Ook saluutschoten met de (lontslot) musketten of een kanon zijn mogelijk.

U kunt vrijblijvend contact met de Schutterij van Amsterdam opnemen om gezamenlijk te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie of om een boeking te maken. Veel organisatie's maken jaarlijks (of maakten al) van de diensten van de Schutterij van Amsterdam gebruik, zoals bijvoorbeeld:

Het Koninklijk Paleis op de dam te Amsterdam (opening expositie door Koning Willem-Alexander)

Intocht van Sint Nicolaas te Amsterdam

Het Amsterdam Museum te Amsterdam (herdenking 200 jaar intocht Napoleon)

Het Westfries Museum te Hoorn (opening museum)

Museum Hermitage te Amsterdam (opening tentoonstelling schuttersstukken)

Vestingstad Naarden (200 jaar ontzetting van Naarden door Schutterij van Amsterdam)

Vestingstad Schoonhoven (herdenking ontdekkingsreiziger Olivier Noort)

Rembrandthuis Amsterdam (opening museumnacht Amsterdam)

Vestingstad Woerden (herdenking intocht Prins Maurits)

Wegh der Weegen (openingsdag Militair Museum Zeist)

Diverse particulieren (o.a. erewacht bij huwelijk, pensionering, feesten, themadagen enz enz)
Activiteitenagenda

Feed
04-09-2016
Koningschieten 2016
Op zondag 4 september 2016 is het jaarlijkse koningschieten voor leden van de Schutterij van Amsterdam. Tijdens dit schietfestijn kunnen de deelnemers schierten op onderdelen van de houten vogel, terwijl de...   Meer
13-11-2016
Sint Nicolaas intocht Amsterdam
Op zondag 13 november komt de goedheiligman weer aan in Amsterdam. Zoals de afgelopen jaren zal de Schutterij van Amsterdam de Sint weer begeleiden bij zijn intocht door de stad.   Meer


 

 


Terug naar overzicht

16-11-2014

Sint Nicolaas in Amsterdam zeer tevreden over schutters

Sint Nicolaas die alweer enige jaren bij de intocht te Amsterdam wordt begeleidt door Schutters van de Schutterij van Amsterdam, was ook afgelopen jaar weer zeer tevreden hierover. Bij de komende intocht zullen de schutters dan ook een nog prominentere plaats in gaan nemen in de stoet van Sint Nicolaas te Amsterdam.

 sinterklaas feest div 20141116 039.jpg


Terug naar overzicht